QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeň bude hostit Pilsen Truck Day! Sjede se víc jak stovka kamionů z Evropy

26.06.2017 14:56

Do Plzně se už v tomto týdnu sjede víc jak stovka nejrůznějších kamionů hned z několika zemí Evropy. Charitativní sraz "Pilsen Truck Day" pomůže dětské onkologii FN Plzeň.

scania

Akce "Pilsen Truck Day 2017" s podtitulem Truckeři pomáhají srdcem se odehraje v areálu Ploché dráhy v Plzni v závěru tohoto týdne. Kamiony se budou sjíždět do západočeské metropole už během pátku a v sobotu se představí veřejnosti.

"Pilsen Truck Day je celorepublikový charitativní sraz řidičů a příznivců kamionů. Výtěžek ze vstupného poputuje na pomoc onkologické klinice FN Plzeň," říká za organizátory Jan Beneš. "V současné době máme přihlášených zhruba 130 kamionů z celé České republiky i z Evropy, například z Holandska, Slovenska nebo Německa."

Hlavní program odstartuje v sobotu 1. července v 11 hodin. Kromě přehlídky nablýskaných obřích vozů bude připravený i doprovodný program. V průběhu dne vystoupí na pódiu hned šest kapel. K vidění bude ukázka zásahu hasičského záchranného sboru a záchranné služby při dopravní nehodě. Chybět nebude ani výstava RC modelů a pro nejmenší budou přichystané i atrakce.

děti do 12 let a senioři nad 75 let mají vstup zdarma, ostatní zaplatí 50 korun. Výtěžek poputuje Fakultní nemocnici Plzeň, konkrétně na pomoc onkologicky nemocným dětem.

FOTO: Robin Novotný

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24