Plzeň bude mít další malé strážníky! Začal druhý ročník kurzů - FOTKY

25.09.2016 9:38

Po úspěšném prvním ročníku speciálního kroužku "Malý strážník", který od loňského roku zaštituje městská policie, se rozjel druhý ročník. Nováčci jsou stále vítaní!

1 (1)
1 (2)1 (3)1 (1)

Projekt nového zájmového kroužku "Malý strážník" se premiérově rozjel v minulém školním roce pod záštitou městské policie v Plzni. Probíhá ve Středisku volného času Radovánek v Ledecké ulici. Teď se rozjel jeho druhý ročník.

Kroužek je zaměřený na děti školního věku. Projekt není zaměřený výhradně na ukázky práce městských strážníků. Děti se v průběhu uplynulého školního roku podívaly na řadu míst, kam by se jinak jen těžko dostaly. Navštívily například požární stanici, záchranáře, ale také třeba záchrannou stanici živočichů. Několikrát v průběhu roku pro ně byly připravené nejrůznější praktické ukázky, ať už šlo o práci psovodů městské policie nebo například práci s detektorem kovu v terénu.

Vrcholem premiérového ročníku pak bylo oficiální přebírání odznaků a osvědčení z rukou primátora města. Na reportáž se můžete podívat zde.

V uplynulém týdnu odstartoval nový ročník. V současné době má kroužek celkem osmnáct adeptů na malé strážníky. Podle organizátorů je ale stále kroužek otevřený a zájemci se mohou hlásit. Hned na úvod v pořadí druhého běhu kroužku převzaly děti takzvané "hlídkové knížky" od zástupce velitele městské policie Marka Šilhana.

Také v letošním roce děti čeká nabitý program.

FOTO: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24