Plzeň bude mít tenisovou akademii, město na ni přidá

18.11.2016 9:38

Po fotbalové akademii, bude mít Plzeň i akademii tenisovou. O finanční podpoře rozhodlo vedení města. Akademie bude určená pro ty nejmenší hráče.

DSC07085

Regionální plzeňskou tenisovou akademii zakládá klub TK Slavia Plzeň. Vedení města schválilo poskytnutí 300 tisíc korun, které mají klubu pomoct. Akademie bude fungovat od začátku roku 2017.

"Tenisová akademie bude fungovat pod záštitou tenisového klubu TK Slavia Plzeň, který vychoval pod svým vedením nemalé množství tenisových talentů. Má za cíl pokračovat v této tradici, vychovávat nové nadějné tenisty a podpořit je v jejich tenisovém růstu,“ říká primátor Martin Zrzavecký.

Tenisový klub už má jistotu minimálně osmi desítek malých hráčů z mateřských školek ve Dvořákově a Mandlově ulici a také z 1. a 2. tříd základních škol Skupova a Baarova. Z přihlášených osmi desítek dětí vznikly tréninkové skupiny, ze kterých se pak na jaře příštího roku vyberou pohybově nadané děti do užších a specializovanějších tenisových tréninků.

"Tenisová akademie je určena pro děti ve věku od 4 do 9 let. Celá příprava tenisových talentů je především zaměřena na postupné zdokonalování tenisové techniky, na celkový rozvoj pohybových dovedností a na postupné zvyšování fyzické kondice," říká mluvčí města Eva Barborková.

Další ze sportovních akademií bude zaměřená na hokej...

V Plzni už funguje fotbalová akademie ve Skvrňanech a vzniknout by měla také hokejová. Ta by měla být orientovaná na vyhledávání malých talentů a jejich přípravu. Ulevit by měla také řodičům s financováním vybavení, kdy by malí hokejisté měli nákladnou výstroj zdarma.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24