QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

25.04.2024 11:29

Plzeň má na krku dvě žaloby! Tentokrát kvůli divadlu

24.06.2016 11:13

Společnost Hochtief, která byla generálním dodavatelem stavby Nového divadla, podala na město hned dvě žaloby. Věc už mají v rukou právníci.

Na červnové prohlídky Nového divadla se budou moct zájemci registrovat od 2. června.

Plzeň se po sporech se společností Amadeus kvůli "díře po kulturáku" podívá znovu k soudu. Tentokrát na město podala hned dvě žaloby společnost Hochtief kvůli neproplacení vícenákladů a také prací. Vedení města si nicméně stojí na svém a tvrdí, že nepochybilo.

První žalobu na město dostal soud v minulém týdnu. "Já jsem dostal informaci od pana doktora Tomáška, vedoucího našeho právního oddělení, že minulý týden doputovala na soud žaloba na město Plzeň ohledně některých částí, které po nás uplatňovala společnost Hochtief jako generální dodavatel stavby divadla v Jízdecké. Nicméně tam nebyla ta největší, ta zem, to znamená částka tuším kolem 21 milionů korun. Včera jsme dostal další informaci, že doputovala i druhá žaloba," potvrdil primátor města Martin Zrzavecký.

Záležitostí se zabývají právníci, kteří pro město řešili referendum i kauzu s Amadeem...

Celou věc už mají v rukou právníci kanceláře Kocián Šolc Balaštík. "My jsme podklady předali naší externí právní kanceláři, která se tomuto věnuje od doby, kdy jsme začali vést spory s Hochtiefem. Máme s nimi bohaté právní zkušenosti, neb byli ti první, kteří nám radili, jak dál v referendu a řešili problém s Amadeem, takže mají naší plnou důvěru," říká primátor.

Žaloby se týkají vícenákladů spojených s odvozem zeminy při stavbě divadla a druhá neproplacených prací. Podle města nebyly tyto práce provedené podle smlouvy. "My jsme přesvědčení, že jsme neudělali žádnou chybu. My jako zastupitelé samozřejmě nejsme schopni posoudit, jak ta stavba fakticky byla provedená a co byly vícenáklady a nebyly, i když jsme k tomu vedli velké diskuse. Jsme ubezpečování úřadem, že město neudělalo žádnou chybu," uzavírá primátor města.

Že kauza týkající se vícenákladů a prací při stavbě nového divadla v Jízdecké půjde k soudu, bylo poměrně jasné už na začátku letošního roku, kdy společnost městu poslala dvě předžalobní výzvy.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24