QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeň má vybraný vánoční strom! Bude z Radobyčic

21.10.2016 14:58

I když je teprve říjen, přípravy na advent v Plzni jsou v plném proudu. Město už má vybraný vánoční strom a připravený je program slavnostního rozsvícení. Kdo vystoupí?

Výzdoba z Plzně mizí_QAP_foto

Advent v letošním roce začne v neděli 27. listopadu. Na ten den se také na řadě míst rozsvítí vánoční stromy na náměstích v obcích a městech po celém kraji. Výjimkou samozřejmě nebude ani Plzeň.

V letošním roce bude na náměstí Republiky zářit třináct metrů vysoká douglaska tisolistá z Radobyčic. Instalovat se začne několik dnů před samotným rozsvícením. To tradičně probíhá i s doprovodným programem a také ten už je připravený. Rozsvícení vánočního stromu je naplánované jako obvykle na 18. hodinu. Už dvě hodiny před tím ale bude pódium patřit hudebním vystoupením.

"Program zahájí o dvě hodiny dříve vánočně laděné vystoupení Plzeňského dětského sboru a soubor písní a tanců Jiskra se svou léty prověřenou interpretací folkloru jihozápadních Čech. Na pódiu se rovněž představí balet Divadla J. K. Tyla a před svátečním slovem plzeňského biskupa Tomáše Holuba a primátora Martina Zrzaveckého zazní skladby v podání Big Bandu plzeňské konzervatoře pod vedením trombonisty Petra Mráze," informovalo město.

Po rozsvícení stromu vystoupí ještě komorní orchestr Consortium musicum se zpěvačkou Monikou Absolonovou.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24