QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeň přispěje hasičům na techniku skoro čtyřmi miliony

19.03.2018 10:52

Nový vyprošťovací vůz nebo nafukovací člun. Profesionální hasiči v Plzni se mohou těšit na obnovení technického vybavení. Město jim na to věnuje hned několik milionů.

Stanice střed HZSPK v Plzni.

Vedení města schválilo poskytnutí příspěvku 3,8 milionu korun krajskému hasičskému sboru. Konkrétně se dočkají hasiči v Plzni. Z peněz se pořídí nové vyprošťovací auto, nafukovací člun a zkušební zařízení pro měření dynamických parametrů vzduchových dýchacích přístrojů.

"Plzeň již dlouho a velmi významně podporuje hasičský záchranný sbor na území krajské metropole. Finanční příspěvky města umožňují zásadním způsobem zlepšovat technické vybavení a tím dosahovat vyšší úrovně poskytované pomoci občanům města. Vzhledem ke specifickým rizikům na území Plzně je důležité, aby se při řešení mimořádných událostí dostavila na místo zásahu jednotka s patřičným vybavením, a to v co nejkratším časovém úseku. V loňském roce jsme například finanční dotací podpořili nákup nové cisternové automobilové stříkačky vybavené hasicím a řezacím zařízením,“ řekl primátor Martin Zrzavecký.

Nový vyprošťovací vůz nahradí ten stávající, který mají hasiči na stanici na Košutce. Nové auto díky modernímu podvozku, silnému hydraulickému nakládacímu jeřábu a kvalitnímu zadnímu hydraulickému vyprošťovacímu rameni zkvalitní zásahy při vyprošťování vozidel, ale i při zásazích spojených s nehodami tramvají nebo autobusů. Také nový člun poputuje na stanici na Košutce. Hasiči ho používají mimo jiné při stavbě norných stěn v případech likvidací úniků nebezpečných látek do vody.

Zvláštní "kapitolou" je zkušební zařízení pro měření dynamických parametrů vzduchových dýchacích přístrojů. Speciální přístroj přesně a spolehlivě kontroluje funkčnost dýchací techniky, kterou hasiči využívají při mimořádných událostech a požárech.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24