Plzeňská karta bude sloužit k dopravě v celém kraji

09.10.2017 13:27

Plzeňská karta, kterou zatím využívají jen klienti plzeňských dopravních podniků, bude v příštím roce sloužit pro dopravu v rámci celého Plzeňského kraje.

DSC09921

Záměr využívat Plzeňskou kartu jako nosič jízdného a slev poskytovaných ve veřejné dopravě schválila krajská rada.Dobrou zprávou je, že slevy na jízdné budou také zároveň vyšší.

"Vzhledem k tomu, že Plzeňský kraj se rozhodl poskytovat vyšší slevy, než nařizuje Cenový výměr MF, a to i na jednotlivé jízdné dopravce, je nutné zajistit takové podmínky, aby slevy mohly být jednoznačně poskytnuty, ale také jednoznačně prokázány dopravcem, kterému poskytováním slev vzniká vyšší ztráta. Aby cestující byli rychle a pravdivě odbaveni a aby dopravci prokazovali jen takovou ztrátu, která jim opravdu vznikla, budou slevy prokazovány Plzeňskou kartou," vysvětluje mluvčí krajského úřadu Alena Marešová.

Proto je nezbytné, aby Plzeňská karta byla dostupná i cestujícím z celého kraje. "V rámci záměru projektu bude nutné distribuovat Plzeňskou kartu a upravit softwary odbavovacích zařízení dopravců. V neposlední řadě je pro úspěšné zvládnutí projektu nutné propojit distribuční místa se systémem Plzeňské karty prostřednictvím krajského CamelNETu," dodává mluvčí hejtmanství. Distribuční místa by tak měla vzniknout i v dalších velkých městech jako jsou například Domažlice nebo Klatovy.

Plzeňská karta slouží od roku 2004 jako nosič jízdného v oblasti Integrované dopravy Plzeňska. Dnes je aktivních více než 200 tisíc Plzeňských karet.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24