Plzeňská STK odbaví denně stovky aut. Přijet můžete bez objednávky

01.12.2016 13:03

Zjistili jste, že máte propadlou technickou? Tento problém můžete mít vyřešený opravdu hodně rychle. Jaký je průběh? Ptali jsme se v Plzeňské STK na Koterovské třídě v Plzni.

nový-8
nový-3jaknasnajdete17376-detail_vjjpgnový-5nový-4nový-7nový-8nový-9

STK „My denně odbavíme 400 – 450 aut, děláme nejen osobní auta, ale i nákladní či autobusy,“ popisuje ředitel společnost Ondřej Suchý. V provozu je pěkný cvrkot, zákazníkům se tu věnují desítky zaměstnanců.

„Plzeňská STK s.r.o. je největší a nejmodernější stanice technické kontroly v České republice. Stanice má 6 linek pro osobní a 2 linky pro nákladní automobily. Zároveň disponujeme jednou z největších stanic pro měření emisí, máme celkem 10 pracovišť,“ vysvětluje ředitel Ondřej Suchý.

Nejdříve musíte vyřídit veškeré náležitosti u přijímacího okénka v hale, pak přichází na řadu emise. „Tady měříme emise. Nejprve auto musí sem, až když má změřené emise, může na technickou kontrolu," vysvětluje ředitel firmy.

V hale, kde se měří emise, je část vymezená i nákladním vozům. Firma se totiž zaměřuje také na tachografy. "Tady kontrolujeme tachografy. Vše zkontrolovat trvá zhruba hodinu a půl," uvádí jeden ze zaměstnanců.

Pro komfortní čekání zákazníků dělají v Plzeňské STK hodně. V létě můžete trávit čas venku u relaxačního jezírka nebo v altánu a kochat se pohledem na vodotrysk. Pokud vezmete děti, můžete je poslat na oplocené dětské hřiště přímo v areálu. Samozřejmostí jsou automaty na kávu a další nápoje. V zimě v prostoru čekárny můžete dokonce pozorovat ryby v obrovském akvárku. A v celém areálu mají zákazníci k dispozici WI-FI.

Plzeňská STK se teď může pyšnit i jednou novinkou. V listopadu tu vyrostla nová supermoderní myčka aut. Myčka je určena jak pro osobní, tak nákladní auta nebo autobusy.

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24