QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňská tísňová linka zachránila život řidiči kamionu v Německu

21.11.2017 21:01

Českého řidiče kamionu postihly u Norimberku vážné zdravotní potíže. Neodvážil se zavolat na tamní tísňovou linku. Rychlou pomoc mu zajistili operátoři z Plzeňského kraje.

Nový dispečink ZZS PK_QAP_foto (5)

Dnes od půl deváté ráno řešili operátoři tísňové linky 112 v Plzeňském kraji se Společným centrem německo-české spolupráce ve Schwandorfu záchranu života českého řidiče kamionu.

Muže postihly vážné zdravotní problémy. V ohrožení života zastavil na parkovišti poblíž Norimberku. "Neodvážil se zatelefonovat na tamní tísňovou linku. Vytočil číslo svého nadřízeného, kterému popsal, kde se nachází a svůj zdravotní stav. Ten okamžitě zavolal na tísňovou linku 112 a předal veškeré informace,“ uvádí mluvčí krajských hasičů Pavla Jakoubková.

Operátoři Krajského operačního a informačního střediska Plzeňského kraje postoupili veškeré informace kolegům v Německu. "Ti zajistili řidiči okamžitou zdravotnickou pomoc a převoz do norimberské nemocnice. Následně ještě operátoři zjišťovali pro rodinu informace o pacientovi,“ dodává mluvčí s tím, že všechny hovory se Společným centrem německo-české spolupráce probíhaly v němčině. "Je tedy na místě vyzdvihnout jazykové schopnosti operátorů plzeňské linky,“ uzavírá Pavla Jakoubková.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24