QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňská zoo chystá adventní akce! Odstartují o víkendu

01.12.2017 7:58

Také plzeňská zoologická zahrada ožije adventem. Na prosincové víkendy se chystají tradiční akce a chybět nebudou ani čerti. Čtěte podrobnosti!

DSC_1115

Advent odstartuje v Zoologické a botanické zahradě města Plzně už o nadcházejícím víkendu, konkrétně v sobotu 2. prosince. Hned na úvod se budou tvořit adventní věnce. Akce budou pokračovat i o příštích dvou víkendech.

Tvůrčí adventní dílny budou na statku Lüftnerka, začíná se v sobotu ve 14 hodin. Už hodinu před zahájením se ale mohou zájemci přijít podívat na "profíky" v oboru. "Ve 13 hodin se mohou zúčastnit přednášky s ukázkami na téma současných floristických trendů při přípravě adventních věnců a kytic. Účastníci sobotní tvůrčí dílny 2. prosince získají za poplatek 100 korun vše, co pro nazdobení adventního věnce potřebují," láká František Hykeš ze zoo.

Advent na statku Lüftnerka pokračuje až do 16. prosince. Hned příští víkend, tedy v sobotu 9. prosince, bude pro děti připravené čertovské a mikulášské odpoledne od 15 hodin, na které naváže uspávání medvědů.

Třetí adventní sobota 16. prosince bude patřit živému betlému, ve kterém se od 16 hodin představí žáci a přátelé ZUŠ v Dobřanech. "Jejich betlém, předvedený zde před několika lety, patřil k tém nejlepším, jež se tady odehrály," prozrazuje František Hykeš.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24