Plzeňská zoo chystá další víkendový program

21.04.2017 8:02

Hlavní sezóna v plzeňské zoo se rozjíždí na plné obrátky. Také na nadcházející víkend je připravený program plný zábavy. Chybět nebude ani řada soutěží.

ZOO_Plzen_28_rijen (23)

Tentokrát se bude v plzeňské zoo slavit Den Země. Jedná se o největší a nejznámější ekologický svátek. V Plzni bude místem, kde se bude v sobotu slavit, zoologická a botanická zahrada.

Program na statku Lüftnerka, který bude přichystaný hlavně pro rodiny s dětmi, odstartuje v 10 hodin a potrvá do 17. Chybět nebudou soutěže, poznávací a dovednostní aktivity, ani oblíbená naučná soutěžní stezku o ceny.

"Oslava Dne Země je v Zoologické a botanické zahradě města Plzně spojena  s vyvrcholením sběru použitých potravinářských hliníkových obalů ve školách a domácnostech Plzeňska. I letos se uskuteční ve 14 hodin na počátku aleje Kilometrovka u Kalikovského mlýna převzetí hliníkového odpadu od drobnějších sběračů," říká František Hykeš ze zoo.

Statek Lüftnerka neosiří ani poslední dubnový a první květnový den. V neděli se zde uskuteční v 15 hodin velký slet čarodějnic a na 1. května se od 14 hodin rozezní nádvoří lidovou muzikou a zpěvem v podání populárního dětského folklorního souboru Plzeňáček. 

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24