QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňská zoo ožije adventem. Chystají se adventní dílny

25.11.2016 11:32

Také plzeňská zoo o prvním adventním víkendu ožije předvánoční atmosférou. Každou sobotu bude probíhat speciální program na statku Lüftnerka, a to až do Silvestra.

w4

Do adventní atmosféry se poprvé zahalí statek Lüftnerka už tuto sobotu 26. listopadu. Návštěvníci se mohou těšit na tvůrčí dílnu, která bude samozřejmě tématická. V průběhu příštích týdnů pak budou soboty vždy vyplněné nějakým programem a nezapomene se ani na Mikuláše.

Hned první adventní sobota bude věnovaná tvorbě adventních věnců. "Za vstupní poplatek 80 korun dostane každý příchozí základ věnce z jedlového chvojí, bude mít na výběr z několika druhů svíček a z množství přízdob, především z přírodních materiálů. K zapůjčení bude veškeré potřebné nářadí jako kleště, zahradnické nůžky nebo tavicí pistole. Jaký si kdo bude odnášet domů výtvor, to bude záležet jen na jeho šikovnosti a vkusu," láká na sobotní program František Hykeš ze zoo.

Dílna odstartuje ve 14 hodin ve staročeské hospodě se zapáleným krbem a atmosféra blížících se Vánoc tak bude moct propuknout naplno.

Už příští víkend se pak mohou návštěvníci těšit na mikulášský program. "Druhá adventní sobota 3. prosince bude ve znamení velkého čertovského odpoledne s mikulášskou nadílkou a ukládáním medvědů k zimnímu spánku," dodává František Hykeš.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24