Plzeňské dvorky odhalí svá tajemství! V Plzni vzniká nová akce

19.05.2016 10:25

V závěru května bude mít v Plzni premiéru nová akce, která se stane součástí programu ve městě. Plzeňské dvorky otevřou zájemcům i místa, která jsou normálně nepřístupná...

dvorky

Poprvé se Plzeňské dvorky odehrají v sobotu 28. května. Veřejnosti se otevřou dvorky a atria v historickém centru Plzně. V mnoha případech půjde o zákoutí s řadou tajemství i krásné architektury, do kterých se lidé běžně nedostanou. Mottem nové akce je: Dvorky, které ožívají, dvorky, kde se probouzejí vzpomínky.

"Akce bude mít několik rovin: lidé se budou moci podívat do míst, která znají i do těch, kam se běžně nepodívají. Na většině dvorků je připraven doprovodný program, čtyřikrát v průběhu dne se uskuteční komentovaná prohlídka všech dvorků a připravena je také zábavná stopovačka po jednotlivých dvorcích,“ odhaluje podobu akce ředitelka Nadace 700 let města Plzně Alena Kozáková.

"Nápad zorganizovat tuto akci začala nadace realizovat v únoru. To, že se celý projekt podařilo uvést do života, bylo možné pouze díky spolupráci týmu, který odvedl kus poctivé práce a jejich nasazení a chuť byly pravdu obdivuhodné. Ať už se jednalo o zmapování vhodných dvorků, zpracování informací, grafické a fotografické práce, zapůjčení prostor, umělecká vystoupení ... Většina z nich pomohla Plzeňským dvorkům na svět zcela bez nároku na honorář. Velmi si této spolupráce vážím a věřím, že bude znát na duchu akce,“ uzavírá Alena Kozáková.

Některé dvorky nabídnou doprovodný program, chybět nebude ani "stopovačka"...

Prostory budou otevřené od 10 do 18 hodin. Lidé tak nahlédnou do atrií domů v Bezručově ulici, v Dominikánské, Františkánské, Jungmannově ulici, ale také v Kopeckého sadech nebo například hned na několika místech na náměstí Republiky. Komentované prohlídky budou vycházet každou sudou hodinu ze dvora v Sedláčkově ulici 38. Vstupenky za 50m korun jsou v prodeji v Muzeu strašidel v suterénu hotelu Central na náměstí Republiky.

Akci bude provázet i putovní hra ve stylu stopovačky Zažijte dvorky a na některých lokalitách budou připravené i doprovodné programy. Hotový už je také kompletní program, podrobnosti k němu najdete zde.

FOTO: www.plzenskedvorky.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24