QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňsko-český slovník se stal hitem! Novinka jde na dračku - FOTKY

29.11.2017 18:36

Plzeňské Vydavatelství Starý most pokřtilo horké knižní novinky. Mezi nimi i knihu, která se okamžitě stala obrovským hitem. O Plzeňsko-český slovníky je ohromný zájem!

DSC01836
DSC01836DSC01839DSC01842DSC01843DSC01845DSC01849DSC01859DSC01867DSC01871DSC01875DSC01879

Vydavatelství Starý most tradičně před Vánoci představuje hned několik svých novinek. A v letošním roce se dá už s téměř stoprocentní jistotou říct, že pod řadou vánočních stromků se objeví jako dárek jedna z letošních novinek. Plzeňsko-český slovník je skutečným hitem a jde na dračku.

"Plzeňsko - český slovník patří ke knížkám, které se po startu prodávají určitě nejlíp. Ve čtvrtek 16. listopadu jsme přivezli knížku z tiskárny, a přestože byl v pátek státní svátek, tak v pondělí už jsme objednávali dotisk. Opět čtyři dny poté, co jsme knížku přivezli, objednávali jsme další dotisk. My jsme velmi rádi za ten start, který se povedl, a doufáme, že to bude pokračovat," říká Zdeněk Hůrka z Vydavatelství Starý most.

Slovník je samozřejmě založený na typických výrazech, které se používají na Plzeňsku. Autor Jan Hajšman si dal velkou práci a do publikace dokázal zahrnout celkem 1300 jazykových hesel. Nejen že výrazy jsou přeložené do běžné "češtiny", ale zároveň u nich nechybí ani příklady použití. Čtenáře tak čeká hodně zábavné čtení a někdy možná i překvapivé zjištění, že některé velmi známé plzeňské výrazy mají třeba i několik významů.

Krom toho je slovník doplněný místopisnými výrazy, které jsou typické pro Plzeň.

Vydavatelství Starý most ale přichází v předvánoční odbobí i s dalšími novinkami. Na pultech knihkupectví si tak mohou zájemci pořídit například další knihu ze série "zajímavostí", kterou je publikace "100 zajímavostí z plzeňských archivů", nebo "Tajemství řeky Střely". V prodeji je také novinka "Tajemství šumavských vod III.", "Hurá na Šumavu - Průvodce pro děti i rodiče" nebo "Svatá hora v proměnách času".

Pro knihy ale nemusíte zamířit jenom do obchodů. Vydavatelství se představuje jako tradičně na Vánočních trzích na náměstí Republiky v Plzni. Stánek najdete ve spodní části u kolotoče.

FOTO: QAP.CZ

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24