Plzeňskou MHD čekají od září změny!

30.08.2016 7:01

Změna trasy trolejbusů linky číslo 10, výluka na Karlovarské, návrat školních spojů a další změny. Se školním rokem se musí cestující MHD připravit na novinky. 

ilustrační foto_QAP foto (22)

Se startem školního roku dojde opět v plzeňské MHD na změny. Jako tradičně se změní jízdní řády z prázdninových na klasické a vyjedou opět školní spoje. V letošním roce se ovšem chystají i další novinky.

Od začátku září bude opět po dvou měsících obnovený provoz na tramvajových linkách číslo 1 a 2. Významné změny ale čekají na cestující tramvajemi číslo 4. Se začátkem září odstartuje slouhodobá výluka v úseku Sokolovská – Košutka. Podrobnosti k výluce najdete v článku zde.

Novinky čekají také trolejbusový provoz. Bude obnovený plný provoz. Od začátku září ale například přibyde nová zastávka v Borské ulici. "Nově bude zřízena obousměrná zastávka ´Cínová´ pro linky 15, 17, 18 a N7, kde budou odbavovat i trolejbusy ostatních linek najíždějící z vozovny na trasu nebo zatahující z trasy pravidelné linky do vozovny. Zastávka bude v režimu na znamení," informují dopravní podniky.

Od září změní trasu linka číslo 10, nově pojede po trase Doudlevecká – U Trati – Koperníkova – Tylova – Americká – Prokopova.

Od začátku školního roku bude obnovený opět také plný provoz na autobusových linkách a vypravovány budou znovu školní spoje.

Trvalé změny čekají linky číslo 29 a 41. U autobusů číslo 29 bude v pracovní dny a v neděli před 22. hodinou posílený provoz na Borská pole. U autobusů číslo 41 dojde k posunu prvního ranního odjezdu ze sadů Pětatřicátníků a z Vinic o 2 minuty, které nyní pojedou v 4:28 ze sadů Pětatřicátníků a 4:38 z Vinic.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24