QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňský kraj opět přivítá Olympijský běh. Poběží se hned na třech místech

14.06.2018 11:41

Plzeňský kraj znovu po roce přivítá Olympijský běh, do kterého se každoročně zapojují destitisíce běžců po celé republice. Letos se poběží v regionu hned na třech místech.

IMG_9156-1080x720

Blíží se největší běžecká událost v České republice. Přes 80 tisíc běžců, mezi nimi i mnoho olympioniků, vyběhne ve středu 20. června přesně v jeden okamžik na tratě závodů T-Mobile Olympijského běhu po celé zemi. A pozadu nebude ani Plzeňský kraj, v němž se poběží hned na třech různých místech.

Olympijská myšlenka prostřednictvím běhu ožívá přes třicet let a může u toho být každý. Stačí běžecké boty a chuť vyrazit na připravené trasy. V Plzeňském kraji se uskuteční 3 běhy, hostit je bude Stříbro, Město Touškov a Radnice.

Ač se bude běhat na více než osmdesáti místech v celém Česku, budou mít závody jedno společně – a to start z éteru Českého rozhlasu Radiožurnál. Všechny běhy se konají jako oslava celosvětového Olympijského dne, tedy výročí založení Mezinárodního olympijského výboru. Do Česka přinesl myšlenku Olympijských běhů už v roce 1987 legendární běžec Emil Zátopek.

"Mám radost, že zájem o T-Mobile Olympijský běh každoročně stoupá. Za vším stojí jednoduchá myšlenka, že by se každý měl pohnout a jít si zasportovat,“ říká Jiří Kejval, předseda Českého olympijského výboru. 

V rámci T-Mobile Olympijského běhu účastníci neběží pouze pro sebe, část ze startovného jde na podporu charitativní činnosti České olympijské nadace, která umožňuje sportovat dětem, kterým v tom brání nedostatek finančních prostředků. 

Pokud se někdo chce přidat k desetitisícům běžců a přitom nemá možnost startovat na oficiálních závodech, může využít individuální výzvu a díky aplikaci EPP si zaběhnout závod odkudkoliv, ať už na oblíbené trase za domem nebo třeba v zahraničí.

FOTO: T-Mobile Olympijský běh

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24