QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňský Prazdroj bude nadělovat peníze! Lidé rozhodnou o projektu

19.09.2017 10:44

Dalším rokem je vyhlášený grantový program Prazdroj lidem a veřejnost tak může hlasovat o tom, na jaký projekt peníze půjdou. Zhodnoťte projekty a hlasujte!

duben3_500x334

Celkem z devíti projektů, které pomáhají rozvoji města Plzně a oživování místního veřejného prostoru, mohou až do 28. září vybírat lidé ty pro ně nejsympatičtější a které získají od Plzeňského Prazdroje speciální finanční bonus.

"Prémie je určena pro tři neziskovky, které získají od veřejnosti nejvíc hlasů z letošních devíti podpořených projektů. Peníze mohou využít na svůj vlastní rozvoj. Mohou tak díky bonusu investovat do sebe samých, například do vzdělávání svých zaměstnanců nebo nákupu techniky nezbytné pro fungování neziskové organizace,“ uvedla Drahomíra Mandíková, ředitelka firemní komunikace v Plzeňském Prazdroji.

Vybraných devět projektů uspělo v letošním ročníku programu Prazdroj lidem u odborné komise složené ze zástupců pivovaru a plzeňských osobností, mezi nimiž jsou představitelé neziskového sektoru, médií, městské samosprávy ad. "Celkem letos v Plzni rozdělujeme v rámci programu Prazdroj lidem 2,5 milionu korun. Větší část – tedy 2,4 milionu korun, již projekty od porotců získaly a o stotisícovém bonusu nyní rozhodují občané,“ doplnila Drahomíra Mandíková.

Grantový program Prazdroj lidem má za sebou již patnáct úspěšných ročníků. Celkem Plzeňský Prazdroj za tu dobu rozdělil peníze 170 úspěšným projektům. "Máme vždy velkou radost, když vidíme, jak se daří zajímavým aktivitám, které pomáhají oživit veřejný prostor a napomoci tak dalšímu rozvoji města. Protože chceme být v Plzni dobrým sousedem, tak nás také těší, jak projekt u veřejnosti vyvolává rostoucí zájem. Věříme, že letos opět vzroste počet lidí, kteří budou z prospěšných projektů vybírat ty, které je nejvíce osloví,“ uzavřela administrátorka programu v Plzeňském Prazdroji Monika Matyáštíková.

Slavnostní vyhlášení úspěšných projektů se pak uskuteční 5. října v Plzeňském Prazdroji. Kompletní seznam projektů i možnost hlasovat najdete zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24