QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňský rozhlas se mimořádně otevře veřejnosti

02.05.2017 12:44

Budova Českého rozhlasu Plzeň se už v tomto týdnu mimořádně otevře veřejnosti. K návštěvě budou zvát i prostory jinak uzavřeného Rozhlasového muzea. Čtěte podrobnosti!

rozhlas

Budova Českého rozhlasu Plzeň na náměstí Míru se zájemcům otevře tradičně během Slavností svobody. Konkrétně v sobotu 6. května od 10 do 17 hodin. Návštěvníci se budou moct podívat na technická a vysílací pracoviště, do nahrávacích studií i do Rozhlasové muzeum, které mapuje historii i současnost rozhlasového vysílání.

V rozhlasové hale bude také možnost setkat se s redaktory a moderátory i s pozvanými hosty. Hlavním z nich bude herec Divadla Járy Cimrmana Miloň Čepelka, který bude mít autogramiádu ve 12 hodin, dále dietní sestra Jaroslava Kreutzbergová, kuchařka Mirka Kuntzmannová, rozhlasový historik Gabriel Gössel, spisovatel Bohuslav Balcar, celostní výživová poradkyně Dagmar Chmelířová a další. V činoherním studiu představí herci DJKT Plzeň pod vedením Lumíra Olšovského divadelní hru West Side Story a doprovodný program pak doplní tvůrčí dílna Lenky Kohoutové, veřejné natáčení dětské rubriky Ahoj rádio a taneční vystoupení v dobových kostýmech.

"Po rozhlasové budově a nahrávacích studiích je průchod zcela volný, ale na prohlídku Rozhlasového muzea i vysílacího pracoviště doporučuji všem návštěvníkům vyzvednout si včas v rozhlasové recepci časové vstupenky, aby se vyhnuli čekání,“ říká manažer marketingu ČRo Plzeň Pavel Bouda.

Doprovodný program bude probíhat i před budovou rozhlasu. Ty, kdo znají například pořad ´Zdraví v cajku´, potěší doktor Miroslav Šuta s moderátorem Vladimírem Šťovíčkem, kteří ve svém stánku návštěvníkům mimo jiné změří přímo na místě speciálním přístrojem zdravotní nezávadnost přineseného nádobí, svůj stánek zde bude mít i Český červený kříž, k příjemné náladě zahraje Duo original a pro děti bude připraven i zbrusu nový skákací hrad a překvapení z cirkusu Jo-Joo.

I letos budou mít příchozí možnost odpočinku a občerstvení za příznivou cenu v prostorách rozhlasové jídelny i venku před hlavním vchodem.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24