QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňským krajem projíždí nadměrný náklad, směřuje do Temelína

03.08.2018 10:10

Nadměrný náklad v Plzeňském kraji doprovází dopravní policisté. Délka soupravy je přes třicet metrů, celková hmotnost vyšší než 160 tun. Náklad míří do Temelína.

QAP_foto (7)

Poprvé nadměrná souprava projela Plzeňským krajem v noci na pátek, další nadměrný náklad bude projíždět o víkendu ze soboty na neděli. Náklad doprovází dopravní policisté Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje. 

Souprava převáží ocelovou součástku z Plzně na Českobudějovicko do Temelína. "Délka soupravy je 35,50 metrů, šířka 4,40 metrů a výška 4,90 metrů a celková hmotnost převyšuje 163 tun," uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Trasa vede na dálnici D5 k sjezdu u Černic, pokračuje silnici I/20 na Chocenice, Nepomuk, Blatnou, Sedlice, Písek, Vodňany a Dasný. Poté se pokračuje na Hlubokou nad Vltavou a k Temelínu. Náklad doprovází vozidlo dopravních policistů s zajišťující vozidlo přepravní firmy.

"V souvislosti s tím žádáme řidiče, kteří se budou pohybovat po zmíněných komunikacích, aby dbali pokynů policistů či dalších osob, které nákladní soupravu s nadměrným nákladem budou doprovázet," apeluje tisková mluvčí Brožová.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24