QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňští otužilci zahájili sezónu! Chystá se i závod na Boleváku

12.10.2017 12:38

Plzeňští otužilci rozjeli novou sezónu zimního plavání. Teď je čeká náročný program, chybět nebude ani řada závodů. Klání v zimním plavání proběhne také na Boleváku.

otužilci

Plzeňští otužilci odstartovali novou sezónu tradičně v Moravském krasu, konkrétně na Macoše v podzemní říčce Punkvě. Právě tam zahajuje každý rok otužileckou sezónu řada nadšenců nejen od nás, ale i ze zahraničí.

V letošním roce šlo o 69.ročník Memoriál T. K. Divíška, 37. Liškova Punkva. Dorazilo celkem 149 plavců. Velká většina si zaplavala na trati 300 metrů, pouhé patnáctce otužilců stačila trať o vzdálenosti 100 metrů. "Plavalo se ve vodě o teplotě 8,1°C. Z Plzně se na tuto akci vypravilo celkem pět členů oddílu KSOPL ve složení Šůchová, Chodorová, Murin, Vaniš, Šůcha. Ze Slávie Plzeň pak jen Šlehoferová," říká za klub Ondřej Franěk.

Všichni z plzeňských vyslanců na Moravu si na úvod sezóny zaplavali trať nejdelší, aby prověřili své schopnosti do dalších závodů, kterých se na celou sezonu chystá 24. "V podstatě každý víkend se odehrává závod, pokaždé v jiném městě a pořádaný pokaždé jiným klubem, většinou se plave na tratích od 100 do 1000 metrů v různých věkových kategoriích a také podle teploty a proudu vody," dodává Ondřej Franěk. Závodit se bude také v Plzni. tady se otužilci sejdou 25. listopadu na pláži Velkého boleveckého rybníka.

FOTO: Klub sportovních otužilců Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24