Plzeňští stepaři jsou mistry Evropy! Už si brousí zuby na světový šampionát

08.06.2018 13:52

Plzeňští stepaři ze studia Step by Step slaví skvělý úspěch. Na probíhajícím mistrovství Evropy v Praze ukořistili zlaté medaile! Na podzim je čeká mistrovství světa.

Zlatá medaile ME Tap Dance 2018

Na Mistrovství Evropy Tap Dance v rámci IDO, které se koná v Praze, získala formace Adults II plzeňského Step by Step studia zlatou medaili. Osmnáctičlenná skupina mužů i žen ve věku od 30 let stepovala choreografii Like you.

Díky druhému místu na květnovém Mistrovství ČR v Praze si tato formace zajistila i postup na mistrovství světa, které se uskuteční na podzim v Německu.

"V kategorii Adults II se nám podařilo sestavit skupinu, která se vyznačuje nejen tím, že jsou výborní stepaři, ale i vynikající lidé a skvělý tým,“ říká o svých úspěšných svěřencích jejich trenérka a majitelka plzeňského Step by Step studia Kamila Borovská.

Na Mistrovství Evropy se neztratili ani další členové Step y Step studia. Velký úspěch zaznamenal teprve patnáctiletý Matěj Borovský, který se svým sólovým vystoupením obsadil 6. místo v kategorii dospělých. Také on už z Mistrovství ČR postoupil na mistrovství světa a bude na podzim reprezentovat Plzeň v německé Riese. Jeho trenérem je Igor Bezdieniezhnykh, vicemistr světa ve stepu, který o Matějovi Borovském říká, že je pracovitý a talentovaný: "Je to Matějova první soutěž po přechodu z juniorské kategorie mezi dospělé stepaře, a to bývá šance na úspěch poměrně malá. Většina si proto dává rok pauzu, ale Matěj ne. Opravdu hodně dřel a za ten rok se hodně zlepšil.“

V kategorii dospělých Adults I se umístila na výborném 5. místě malá skupina Dynamit a malá skupina juniorů s choreografií Can´t stop se umístila na 8. místě.

"Z úspěchu na Mistrovství Evropy v Praze máme obrovskou radost, všichni stepaři předvedli skvělé taneční výkony a svá vystoupení si naplno užili. Děkuji všem, kteří nám drželi palce,“ říká Kamila Borovská.

FOTO: Step by Step studio

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24