Plzní opět projela cyklojízda! Část trasy se kola vedla – FOTKY

25.04.2017 6:59

Tradiční jarní cyklojízda se opět rozjela Plzní. Vyznavači městské cyklistiky tak jako každý rok upozornili na úskalí, která v provozu zažívají.

foto-qap-cz (27)
foto-qap-cz (22)foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (5)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (9)foto-qap-cz (11)foto-qap-cz (12)foto-qap-cz (13)foto-qap-cz (15)foto-qap-cz (17)foto-qap-cz (19)foto-qap-cz (20)foto-qap-cz (24)foto-qap-cz (23)foto-qap-cz (25)foto-qap-cz (26)foto-qap-cz (27)foto-qap-cz (28)foto-qap-cz (29)foto-qap-cz (31)

Okolo dvou stovek milovníků kol se v pondělí v podvečer sešlo v centru Plzně na náměstí Republiky. Cyklojízda tradičně odstartovala od Andělíčka.

Hned na úvod organizátoři upozornili účastníky, že po doporučení policie musí část trasy kola vést a nasedat jen v úsecích, kde je to povolené pravidly silničního provozu. Cyklisté tak na své stroje nasedli až několik stovek metrů od startovního místa.

Cyklojízda každý rok naláká do centra západočeské metropole desítky milovníků kol jako dopravního prostředku ve městě. Peloton, který obvykle objíždí trasu ze středu města až k nádraží Jižní předměstí, má za cíl zejména upozornit na nedostatky, se kterými se kolaři v běžném provozu potýkají. Mimo jiné chtějí upozornit na chybějící kvalitní stojany, ale například na špatné napojení cyklostezek a další záležitosti.

Také letos musela na hladký průběh jízdy dohlížet jak státní, tak městská policie. Hlídky dopravních policistů musely na několika místech, kde peloton překonával komunikace, krátkodobě zastavit provoz.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24