QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Po chladném víkendu přijde oteplení, dlouho ale nevydrží

20.04.2017 7:01

V podstatě zimní počasí posledních dnů nás bude provázet i během víkendu. V příštím týdnu se sice oteplí až na 17 stupňů, jenomže pak dorazí znovu ochlazení.

FOTO_QAP_CZ (9)

O jarním počasí a vysokých teplotách si v posledních dnech můžeme nechat zdát. A vypadá to, že nějakou dobu to tak ještě vydrží. I když se příští týden oteplí, návrat chladného počasí na sebe nenechá dlouho čekat.

"V pondělí bude přes střední Evropu přecházet od západu tlaková výše, po jejíž zadní straně k nám přechodně pronikne teplejší vzduch od jihu. V dalších dnech bude přes střední Evropu postupovat od západu zvlněná studená fronta, za kterou k nám začne proudit chladný a vlhký vzduch od západu až severozápadu," informoval ČHMÚ.

Ve čtvrtek nás čeká zpočátku i skoro jasno, postupně ale i oblačno až polojasno a ojediněle opět sněhové přeháňky. Večer bude oblačnosti opět ubývat. Teploty budou mezi 4 až 8 stupni.

V pátek bude jasno až polojasno. Během dne ale bude od severozápadu znovu přibývat oblačnost a objeví se i déšť, na horách sněžení. V noci naměříme -1 až -5 stupňů, přes den pak 8 až 12.

Sobota bude také ve znamení oblačné až zatažené oblohy a na většině území bude pršet. Nejnižší noční teploty budou mezi 8 až 4 stupni, denní pak mezi 7 až 11.

V neděli nás čeká proměnlivá oblačnost, místy přeháňky, které mohou být i nižších polohách smíšené nebo sněhové. V noci se budou teploty pohybovat mezi +2 až -2 stupni. Přes den pak mezi 5 až 9.

V pondělí bude polojasno až oblačno. V noci naměříme +2 až -2 stupně, přes den 10 až 14.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka podle ČHMÚ: "Oblačno až zataženo, na východě zpočátku až polojasno. Od západu na většině území déšť nebo přeháňky. V závěru období přechodně i polojasno a srážky jen místy, na horách sněhové. Nejnižší noční teploty 7 až 2 °C, při zmenšené oblačnosti kolem 0 °C. Nejvyšší denní teploty v úterý 12 až 17 °C, v dalších dnech 7 až 12 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24