Po oteplení přijde znovu ochlazení, květen už by měl být lepší

24.04.2017 7:01

V příštích dnech nás čeká sice oteplení až na 17 stupňů, pak ale přijdou na řadu zase zimní bundy. Podle dlouhodobých výhledů ale květen přinese už lepší teploty.

FOTO_QAP_CZ (4)

Nejbližší dny nás navnadí opět na jarní počasí, pak ale přijde opět ochlazení. V květnu už by ovšem teploty měly jít nahoru.

"Období od 24. dubna do 21. května 2017 bude jako celek teplotně normální nebo slabě podnormální. Chladný charakter počasí se u nás udrží ještě během nejbližšího týdne. Následně očekáváme oteplení, takže následující tři týdny by měly mít výrazně vyšší teploty vzduchu než jsou v současnosti, a to zejména v období 8.-14. května," infomuje ČHMÚ.

Srážkově by měl být nejvydatnější hned první týden předpovědi, tedy příští dny.

Oteplení opět vystřídá ochlazení...

V pondělí nás čeká polojasno až skoro jasno a teploty mezi 12 až 16 stupni. Ještě v úterý bude polojasno, postupně ale bude od západu přibývat oblačnost a také déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. V noci naměříme 6 až 2 stupně, přes den 13 až 17.

Ve středu nás čeká zataženo až oblačno, na většině území déšť nebo přeháňky. Ojediněle budou srážky vydatné a od vyšších poloh i sněhové. V noci klesnou teploty mezi 8 až 4 stupně, přes den vystoupí mezi 5 až 9.

Ve čtvrtek bude zataženo až oblačno, opět musíme počítat s deštěm nebo přeháňkami a od středních poloh i sněhovými. Nejnižší noční teploty budou mezi 5 až 1 stupněm, nejvyšší denní mezi 5 až 9.

Pátek přinese oblačnou oblohu, místy se budou objevovat přeháňky, které budou od středních poloh opět sněhové. V noci klesnou teploty mezi 4 stupně až 0, přes den vystoupí teploty mezi 6 až 10 stupňů.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí podle ČHMÚ: "Oblačno, přechodně až polojasno a místy déšť nebo přeháňky, na horách zpočátku srážky sněhové. Nejnižší noční teploty 5 až 0 °C, ojediněle při zmenšené oblačnosti až -2 °C. Nejvyšší denní teploty Zpočátku 7 až 11 °C, postupně 11 až 16 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24