Po plzeňských dvorcích provede zájemce mobilní aplikace

15.05.2018 13:28

Akce Plzeňské dvorky proběhne už o nadcházejícím víkendu a organizátoři přichází s další novinkou. Zájemci budou moct využít i mobilní aplikaci.

10

Plzeňské dvorky proběhnou už v sobotu 19. května. Zájemcům se otevře celá řada i jinak nepřístupných míst v centru Plzně a bližším okolí.

Nadace 700 let města Plzně, která akci pořádá, v letošním roce přichystala novinku v podobě mobilní aplikace Podomech. "Běžně tento lokalizovaný průvodce provází po domech historického jádra města, ale v rámci akce Plzeňské dvorky 2018 bude sloužit jako průvodce po otevřených dvorcích během této akce. Aplikace funguje pomocí lokalizace GPS ve vašem telefonu a prozradí vám, kde je nejbližší otevřený dvorek, jaké zajímavosti skrývá a jaké akce se v něm tento den konají. Pokud by vás aplikace Podomech nadchla, zůstane aktivní i po akci a naleznete v ní informace o všech domech historického jádra Plzně," říká ředitelka nadace Alena Kozáková.

Aplikace je určená pro telefony s operačním systémem Android a je ke stažení z obchodu Play zdarma.

Plzeňské dvorky také letos nabídnou i komentované prohlídky. O ty byl opět ohromný zájem. Jak to vypadalo v plzeňských atriech a dvorcích v loňském roce, na to se můžete podívat v článku zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24