Po protonové léčbě ochrnula. "Věřím, že budu zase chodit," říká Ilona

11.03.2016 13:54

Porazila rakovinu, ale další rána přišla záhy. Tělo mladé dívky zareagovalo na protonovou léčbu snad nejhůř, jak mohlo. Boj ale ani trochu nevzdává a touží splnit si své sny. Můžete jí pomoct...

Still0310_00001 (2)

Byla mladá a krásná. Studovala vysokou a měla obrovské plány do budoucna. Z občasné bolesti hlavy si nedělala starost. Dva roky zpátky ale lékaři objevili tehdy 22leté Iloně Vávrové z Klatov nádor na mozku… Rakovinu porazila. Po protonové léčbě ale ochrnula.

„Na tu chvíli, kdy nám doktor oznámil diagnózu, nikdy nezapomenu. Řekli, že Ilča musí okamžitě na operaci. Nádor našli v březnu a doktor povídal, že jestli to do června nebude venku, tak je amen,“ vzpomíná na nejhorší chvíle života Ilonin táta Antonín Vávra.  

Operace byla úspěšná. Jenže na následnou protonovou léčbu zareagovalo Ilonino tělo tím nejhorším možným způsobem. Začaly se jí rozpadat buňky v míše a došlo to až tak daleko, že dříve mladá a vitální žena skončila na invalidním vozíku. „Navíc mám špatnou jednu ruku, sama se třeba neobleču a najíst se můžu jen lžící. Příbor nezvládnu. Nejhorší je pro mě pocit, že nejsem soběstačná, jak jsem byla celý život zvyklá. Ale nevzdávám to. Díky dobrým lidem se našly peníze na experimentální léčbu, která mi pomáhá. Aktuálně už se lékařům povedlo zastavit ten rozpad buňek,“ dodává pozitivním hlasem Ilona Vávrová.

Chce si splnit sny. Cestovat, studovat a hlavně...zase chodit

Ilona se celkově dívá na svět pozitivně. I v situaci, kdy už by většina lidí přemýšlela nad nejhorším, Ilona věří, že si ještě splní své sny. Plánuje cestovat, dodělat si vysokou školu a hlavně věří, že bude znovu chodit. „Moc bych si to přál, aby se jí to splnilo. To by byl ten největší dar, kdyby se mohla znovu postavit,“ fandí dceři táta.

Právě k tátovi domů se už Ilona dlouho nepodívala. Do domu bez výtahu se s vozíčkem prostě nedostane. Víkendy tráví s maminkou a přes týden je v denním stacionáři v Plzni, kde si krátí čas háčkováním. Některé své výrobky darovala jako poděkování lidem, kteří ji přispěli na transparentní účet a dali jí další šanci na uzdravení. „Vážím si každé koruny. Je to od těch lidí krásný, že mi chtějí pomoct,“ uzavírá své vyprávění poděkováním mladá žena.

Dárci mohou příspěvky, které by Iloně pomohly k dalšímu postupu v jejím životním boji, posílat na transparentní účet 000000-2902729123/0800.

FOTO: QAP 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24