QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Po tropech dorazí silné bouřky! Meteorologové vydali výstrahu

29.05.2017 11:04     29.05.2017 11:51

ČHMÚ vydal výstrahu kvůli vysokým teplotám i silným bouřkám. Teploty budou stoupat až ke 33 stupňům, v úterý pak dorazí také silné bouřky s krupobitím.

nebe nad Plzní_QAP foto (6)

První bouřky by se mohly objevit v regionu už během pondělního odpoledne a večera. Výstraha kvůli silným bouřkám nicméně platí až pro úterý 30. května od 15 hodin. Už v pondělí ale začalo platit varování kvůli vysokým teplotám.

"V jihozápadním proudění vystoupí teploty vzduchu v úterý v nižších a středních polohách Čech nad 30 °C, v pondělí místy i v západní polovině Čech. Současně je extrémně podprůměrný stav celkového množství ozonu, a tím vysoký UV index. Na studené frontě očekáváme v úterý odpoledne a večer ojediněle i silné bouřky, zejména v Čechách, s výskytem krupobití, nárazového větru a přívalovými srážkami s úhrny kolem 35 mm," upozorňují meteorologové.

Výstraha kvůli bouřkám bude platit v úterý od 15 do 22 hodin, kvůli vysokým teplotám je v platnosti varování od pondělní 13. hodiny. Teploty se mají pohybovat až okolo 31 stupňů. 

Úterní bouřky by nicméně měly přinést i mírné ochlazení. Až do konce týdne pak budou teploty kolem příjemných 25 stupňů. Podrobnosti k nové předpovědi najdete v článku zde.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24