Po tropech se opět ochladí, příští týden budou teploty kolem 20 stupňů

20.07.2017 7:59

Ačkoliv ještě během víkendu nás budou provázet poměrně vysoké teploty, v příštím týdnu dorazí opět ochlazení. To s sebou přinese teploty jen kolem dvaceti stupňů.

FOTO_QAP_CZ (9)

Podle nové týdenní předpovědi ČHMÚ nás sice v dalších dnech čekají teploty ještě až okolo 28 stupňů, postupně se ale bude v příštím týdnu ochlazovat.

"Zvlněná studená fronta bude počasí u nás ovlivňovat až do pondělí, kdy postoupí z našeho území dále k východu. Za ní k nám bude proudit chladnější vzduch od severozápadu. Jeho příliv bude v závěru období slábnout," informoval ČHMÚ.

Ve čtvrtek nás čeká jasno až polojasno, postupně oblačno až zataženo a místy přeháňky nebo bouřky. Ty by měly být místy i silné s přívalovými lijáky a kroupami. Teploty se dostanou nejvýš na 27 stupňů.

V pátek bude převážně oblačno a na většině území déšť nebo přeháňky. Ubývání srážek a mraků se očekává až k večeru. V noci naměříme 19 až 15 stupňů, přes den 25 až 29.

Sobota i neděle budou ve znamení oblačné až polojasné oblohy, od západu se ale znovu zatáhne a dorazí přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty budou mezi 17 až 13 stupni, nejvyšší denní mezi 25 a 29.

V pondělí bude převážně oblačno, místy musíme počítat i s přeháňkami. V noci naměříme 17 až 13 stupňů, přes den 24 až 28.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka podle ČHMÚ: "Oblačno, přechodně až polojasno. Místy přeháňky, ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty v úterý 16 až 12 °C, v dalších dnech 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 19 až 23 °C, v závěru období 22 až 26 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24