Počasí zaskočilo řidiče! U nehod zasahovaly všechny složky IZS - FOTKY

19.04.2017 9:01

Úterní sněžení, které dorazilo i do nížin, zaskočilo řidiče hned na několika místech regionu. Policie vyjížděla k bezmála dvacítce nehod, zranění utrpělo jedenáct osob.

18.4.2017 (KT 11.58) DN Běšiny
18.4.2017 (KT 11.58) DN Běšiny18.4.2017 (PS 18.16) DN Všeruby x Hunčice18.4.2017 (PJ 13.33) DN Lužany

Sněžení nebo smíšené srážky a prudké ochlazení, které ze silnic mnohde udělalo spíš kluziště, poměrně hodně zaskočilo řidiče na řadě míst v kraji. K nehodám vyjížděla jak policie, tak hasiči i záchranka. Nejčastější příčinou nehod byla příliš vysoká rychlost a nesprávný způsob jízdy.

Složky IZS musely během úterý zasahovat u řady nehod od samého rána. Bouralo se v podstatě ve všech okresech kraje. Na Klatovsku havarovalo už časně ráno osobní auto u obce Onen Svět, kde se převrátilo na střechu. Zraněného cizince pak záchranka převážela na hranice v Železné Rudě, kde si ho přebírali němečtí záchranáři.

Bouralo se i u Běšin. "Tam narazilo osobní auto do náspu vedle pilíře železničního viaduktu. K nehodě vyjeli hasiči HZS Klatovy a SŽDC Plzeň. Ve vozidle cestovaly dvě osoby. Obě se dostaly z vozidla samy bez cizí pomoci ještě před příjezdem hasičů. Obě si stěžovaly na bolesti. Hasiči jim poskytli první pomoc a následně je předali ZZS do péče," říká k nehodě mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Vážná nehoda se odehrála odpoledne také u Lužan na Plzeňsku. "V úterý v 13:33 hodin vyslalo operační středisko hasiče z Přeštic před Lužany k dopravní nehodě osobního auta, které skončilo mimo silnici v poli. Hasiči museli z havarovaného vozidla vyprostit zraněnou řidičku. Pečovali o ni až do příjezdu ZZS, následně ji pomohli přenést do sanitky. Při nehodě byla poškozena svislá dopravní značka a pomník vedle vozovky," popisuje další zásah mluvčí krajských hasičů.

Podle policejních statistik došlo v úterý v Plzeňském kraji k celkem 17 nehodám, při nichž bylo zraněno 11 lidí. Naštěstí žádná z nehod neměla fatální následky. I v počasí, které rozhodně vyžadovalo velkou obezřetnost, byla přitom nejčastější příčinou příliš vysoká rychlost, také nesprávný způsob jízdy a u jedné nehody sehrál dokonce roli alkohol.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24