Podivná sbírka v centru Plzně. Případ budou řešit úředníci - FOTO

19.09.2017 11:41

Zvláštní provozování sbírky v centru Plzně řešili strážníci, kteří už opakovaně muže s pokladničkou kontrolovali. Celou věci se budou muset zabývat úředníci.

P9180012

Muže s pokladničkou, jak vybírá od lidí peníze, odhalili strážníci pomocí kamerového systému. Vzhledem k tomu, že jim byl dost dobře známý, okamžitě vyrazili na místo.

"Hlídka ze stanice Územně strážní služby si všimla muže v ulici Bedřicha Smetany, jak oslovuje kolemjdoucí a požaduje po nich finanční obnos. Z místní a osobní znalosti v něm poznali toho, kdo v minulosti provozoval veřejnou sbírku v rozporu se zákonem," potvrdila mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

Hlídka začala zjišťovat všechny okolnosti. I když se ukázalo, že muž v podstatě má potřebné dokumenty, jeho způsob vybírání peněz nebyl zrovna v pořádku. "Na místě bylo strážníky následně zjištěno, že třiačtyřicetiletý muž má u sebe osvědčení o konání veřejné sbírky, zmocnění neziskové organizace a tiskopis, jakým způsobem má být veřejná sbírka prováděna. Z toho všeho bylo zřejmé, že to má být prodejem předmětů, nikoliv pokladničkami. Muž totiž za finanční obnos žádné předměty nevydával," popisuje mluvčí strážníků.

Celou věcí se nakonec budou zabývat úředníci magistrátu hlavního města Prahy.

FOTO: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24