QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Podmínky na Špičáku jsou dál parádní! Sezóna by mohla běžet do Velikonoc

08.03.2018 9:57

Sněhové podmínky na šumavském Špičáku jsou stále ideální, pár čísel dokonce opět připadlo. Už na víkend se chystá tradiční vrcholná akce sezóny.

Špičák 3_3_2016 (2)

Na sjezdovkách areálu na šumavském Špičáku leží stále kolem 70 centimetrů sněhu, ve středu dokonce dalších pět čísel připadlo.

Utažená vrstva sněhu na sjezdovkách je po dlouhodobých mrazech stále naakumulovaná chladem. V horních partiích v noci ještě mrzne, přes den už jsou teploty v tomto týdnu nad nulou.

"Období těch největších náporů během jarních prázdnin už pominulo, lyžuje se opět bez jakéhokoli čekání v pracovní dny i o víkendu. V sobotu u nás vrcholí hlavní část zimní sezony. Pojede se divácky oblíbená recese přes louži a pak se už přehoupneme do její závěrečné etapy. Rádi bychom vydrželi až do Velikonočního pondělí 2.dubna,“ říká provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

Už v sobotu 10. března je na programu tradiční jízda přes louži, tedy akce, která je každoročně předzvěstí vyvrcholení sezóny. Podrobnosti k akci najdete v článku zde. Louži, jinak zhruba 20 metrů dlouhý a 1,3 metru hluboký bazén, začnou na Špičáku hloubit v pátek odpoledne a dokončí ji během sobotního dopoledne. "Až ji bagr ve sněhu vyhloubá, dno a boky pokryjeme nepropustnou plachtou, pak ji napustíme vodou z horského potoka,“ přibližuje Jan Kasík, který soutěž s kolegy ze Ski&Bike Špičák připravuje.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24