QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Podomní prodejci nabízeli na Lochotíně energetické služby

22.11.2017 12:58

Strážníci v Plzni opět řešili případ podomního prodeje. Ten je v krajské metropoli zakázaný vyhláškou, přesto se "prodejci" stále snaží...

ilustrační foto_QAP_foto (1)

Tentokrát se na městskou policie kvůli podomnímu prodeji obrátil senior na Lochotíně. Trojice obcházela byty a nabízela služby energetické společnosti.

"V úterý odpoledne řešili strážníci na Lochotíně případ podomních prodejců, kteří s nabídkou prodeje energií zamířili do bytového domu v Sokolovské ulici. Na dva muže a ženu obcházející bytový dům v Sokolovské ulici a nabízející jeho obyvatelům energetické produkty, byla v úterý upozorněna městská policie seniorem, kterému své služby přišli rovněž nabídnout," popisuje mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Muž lidi do bytu nevpustil a ani jejich služby nevyužil. Hlídka, která dorazila na místo, navíc "obchodník" ještě zastihla. "Dva z prodejců se podařilo zastihnout ještě v domě, při nabídce u devětašedesátileté Plzeňanky, třetího pak venku, odpovídal popisu, který jim byl seniorem předán. Celou záležitostí se bude zabývat správní orgán, neboť způsob tohoto prodeje je na území města nařízením města zakázán," dodává mluvčí strážníků.

Vyhláška ohledně zákazu podomního prodeje platí v Plzni již několik let. Netýká se jen nabízení konkrétního zboží, ale právě například i služeb nejrůznějších společností. V případě, že se někde objeví podobné případy, měli by lidé rovnou volat městskou policii.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24