QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Podvodní "měniči" peněz zase úřadují! Policie varuje obchodníky

20.09.2017 8:02

Policie šetří další případ podvodu, kdy během rozměňování peněz dvojice obrala obsluhu kavárny. Policie varuje všechny obchodníky i obsluhy podniků, ale také běžné občany.

foto-qap-cz (3)

Známý fígl tentokrát použili podvodníci v Rokycanech. Ti si vyhlédli jednu z kaváren, kde se jim bez problémů podařilo obsluhu obelstít.

"Muž se ženou, oba tmavší pleti, přišli do kavárny, kde si objednali poháry a nápoje, za které zaplatili pětitisícovou bankovkou. Vzápětí pod záminkou, že zboží je drahé, požadovali vrácení peněz. Prodávající neznámým osobám vyhověla a proběhla výměna obdržené pětitisícové bankovky za peníze, které obsluha osobám vrátila," popisuje mluvčí policie Hana Kroftová.

Tím to ovšem neskončilo. Pak přišla na řadu známá finta. "Neznámý muž si u obsluhy objednal kávu a žádal o rozměnění pětitisícové bankovky. V prodávající vyvolal při rozměňování hotovosti zmatek. To, že prodávající přišla o dva tisíce korun, si všimla, až když obě neznámé osoby kavárnu opustily," pokračuje mluvčí policie s tím, že obsluha ještě vyběhla z podniku a všimla si, jak dvojice odjíždí v zeleném starším autě, nejspíš zančky Honda.

Podle policie se jednalo muže i ženu, kteří mluvili špatně česky. Muži bylo kolem 25 let, na hlavě měl kšiltovku zelené barvy, bílé triko a tmavé boty. Žena byla zhruba stejně stará. Měla štíhlou drobnou postavu a na sobě měla světlé květované kalhoty, tmavou halenku a barevnou kabelku.

Policie v souvislosti s aktuálním případem policie varuje před obdobnými případy. "Nabádáme nejen prodávající, ale i další občany, kteří se mohou do obdobných situací dostat, jak se zachovat, aby se nestali obětí podvodníků. Vždy při rozměňování či směně peněz buďte opatrní. Pachatelé, kteří se zaměřují na tuto trestnou činnost, záměrně vyvolávají chaotickou situaci, dokáží využít chvilkové nepozornosti, aby vás připravili o peníze. Mějte na paměti, že pachatelé jsou připraveni a schopni odehrát různé předem připravené scénky," uzavírá Hana Kroftová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24