QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Podvodníci jsou znovu v terénu! Tentokrát s legendou o elektřině

19.10.2016 12:10

Podvodníci, kteří k lidem do bytů dostávají pod různými báchorkami, jsou znovu v terénu. Tentokrát se objevila opět legenda o změně dodavatele elektřiny.

ilustrační foto_QAP foto (5)

Podvodníci, kteří využívají nejrůznějších podfuků k tomu, aby se k lidem vloudili do domovů, vždy čas od času "vystrčí" růžky. V posledních týdnech policie opět hlásí přibývání podobných případů.

Naposledy řešili policisté případ 63letého muže v Sušici, ke kterému se vloudila žena s báchorkou o změně dodavatele energie. "Sušičtí policisté zahájili na základě přijatého oznámení úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádež. Třiašedesátiletý muž policistům v oznámení sdělil, že týž den po čtrnácté hodinu mu nějaká žena nabízela změnu smlouvy na odběr elektrické energie. Po jejím odchodu zjistil, že z kuchyně mu zmizelo pět set euro. Policisté provedli ohledání místa činu. Po pachatelce intenzivně pátrají, v případě odhalení jí hrozí trest odnětí svobody až na dva roky," říká k aktuálnímu případu mluvčí policie Dagmar Brožová.

V posledních týdnech to ale není zdaleka jediný podobný úspěch podfukářů. Už v průběhu září řešili policisté i v jiných částech Plzeňského kraje obdobná oznámení. Konkrétně se jednalo o jižní Plzeňsko a Klatovsku, kde se podvodníci vymlouvali na odečty elektroměrů (podrobnosti k případům najdete v článku zde).

Do bytu nikoho cizího nepouštět, nevěřit legendám...

V souvislosti s aktuálními případy policisté opakovaně apelují, aby lidé byli maximálně opatrní a rozhodně si do bytu nepouštěli cizí lidi. Za zmínku stojí i připomenutí, že například v Plzni je podomní prodej úplně zakázaný. To se týká i nabízení nejrůznějších služeb nebo produktů.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24