Podvodníci mámí z lidí peníze za opravy! Případy se množí

20.07.2018 7:01

Region objíždějí pdovodníci s novou fintou. Několikrát už uspěli a policie proto varuje, aby byli lidé velmi obezřetní při zjednávání nejrůznějších oprav.

foto-qap-cz (39)

V současné době řeší případy podvodníků policisté na Domažlicku, v minulosti se ale objevili vychytralí cizinci například i na Rokycansku. Za práci si pokaždé naúčtují mnohem víc, než původně chtěli.

Scénář je v podstatě vždy stejný. Základem je nabízení oprav okapů. Naposledy se opraváři objevili v Holýšově. "Muži cizí státní příslušnosti nabízeli výhodnou montáž, kterou následně provedli. V tomto případě nedošlo k žádným problémům, ale v předchozích dvou oznámených případech pracovníci při vyúčtování požadovali neadekvátní částku. Předtím se ústně dohodli na určité částce, ale po provedení práce chtěli částku vyšší," říká mluvčí policie Dagmar Brožová.

Případy se začínají množit, v minulosti s opraváři se stejným fíglem vyskytli například na Rokycansku. "V souvislosti s množícími se případy upozorňujeme občany, kteří by se setkali s podobnou nabídkou o výměně okapů a okapových svodů či jiných věcí, a pokud se rozhodnou na ni přistoupit, že je vhodné, aby před zahájením prací uzavřeli písemnou smlouvu. V této písemné smlouvě by měly být konkrétně stanovené podmínky i  cena za dodaný materiál a provedenou práci včetně osoby dodavatele či zprostředkovatele," dodává policejní mluvčí.

Není vyloučeno, že stejných oprav už se stalo víc, ale poškození je nenahlásili. Policie proto veřejnost vyzývá, aby se v jakémkoliv obdobném případě hned na policisty obrátili.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24