QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pohřešovaného muže našli strážníci mezi bezdomovci v Plzni - FOTO

19.06.2017 14:54

Strážníci v Plzni znovu prokázali parádní znalost svých rajónů. Tentokrát odhalili v partě bezdomovců v Husově ulici muže, po kterém pátrala policie.

P6190179

Strážníci z Územně strážní služby v Plzni se zaměřují na centrální oblast města. Party bezdomovců a nejrůznějších asociálních osob znají poměrně důvěrně. Výbornou znalost prokázali i v pondělí dopoledne.

"V Husově ulici před místní bankou objevili ve skupince asociálních osob muže, o kterém měli povědomí, že ho hledají policisté. Po ztotožnění bylo dalším prověřováním ještě potvrzeno, že se skutečně strážníci nemýlili a čtyřicetiletý muž ze Žlutic byl opravdu veden v policejních evidencích jako osoba pohřešovaná. K dalšímu šetření byl hlídkou převezen na policejní oddělení," potvrdila mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

Už v průběhu víkendu si přitom připsali strážníci na konto úspěch v podobě dvou hledaných mužů. Na začátku všeho byl přitom výjezd na jednu z plzeňských ubytoven. "V sobotu necelou hodinu po poledni vyjížděla hlídka na ubytovnu na Slovanech, kde měl problém správce budovy s opilými osobami, které jí odmítají opustit, a to i přes ukončený nájem. Dvojice v přítomnosti strážníků nakonec přislíbila, že z ubytovny odejde. Chování čtyřiačtyřicetiletého Slováka se však strážníkům nezdálo, byl najednou poněkud nervózní, pobíhal po pokoji a pokřikoval, že nemá čas. Proto jeho osobu prověřili v policejních evidencích a vyšlo najevo, že o jeho předání mají právní zájem státní policisté," přidává další případ mluvčí městské policie s tím, že o zhruba dvě hodiny později odhalili strážníci dalšího hledaného muže. Tentokrát pro změnu v partě bezdomovců v Šafaříkových sadech.

FOTO: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24