QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.04.2024 11:00

Tip na výlet do Křimic

Nenáročná trasa plná zajímavostí vás zavede i do vyhlášené restaurace Roští.

Pokus o rekord v Chudenicích. Do ulic se vydá co nejvíce lidí s kočárky

02.06.2017 19:56

Chudenice  v sobotu oslaví den dětí netradičně. Městečkem projde největší průvod lidí s dětskými kočárky pro panenky. Odstartuje i výstava retro panenek.

Czernínský zámek Chudenice

O zápis do české knihy rekordů se v Chudenicích pokusí už v sobotu 3. června. Prezence účastníků průvodu kočárků je od 12 do 13 hodin na bývalém školním hřišti u budovy Městyse Chudenice. Průvod se odtud vydá směrem k zámku. "Zde nás komisař Agentury Dobrý den Pelhřimov oficiálně spočítá a oznámí, zda byl pokus vytvořen,“ sdělují organizátoři s tím, že musí jít o kočárek pro panenky a v každém musí být panenka.

Pokusu se mohou zúčastnit pouze dětské kočárky pro panenky bez ohledu na to, zda jsou staré, nové, zdravé nebo poškozené. Kočárek vždy musí vézt  jedna osoba. Za platného účastníka pokusu se započítá ten registrovaný kočárek, který projede v cíli branou u zámku Chudenice.

Pokusem o rekord obyvatelé Chudenic současně slavnostně otevřou výstavu retro panenek Jarmily Strakové z Andělic. Od 14 hodin bude na zámku probíhat program plný soutěží.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24