QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policejní cvičení v Plzni se změnilo v ostrou akci

06.06.2018 17:27

Hlavní nádraží v Plzni se ve středu stalo dějištěm policejních manévrů. Z cvičení ve Štruncových sadech přešli jednotky do ostré akce. Přinášíme podrobnosti!

FOTO_QAP_CZ (3)

Zatýkání v přímém přenosu mohli ve středu sledovat cestující na hlavním nádraží v Plzni. Policisté tam zadrželi muže, který byl na seznamu hledaných.

"Dnes krátce po jedenácté hodině jsme přijali oznámení k hledané osobě, která měla cestovat ve vlaku ve směru od Berouna na Plzeň. V té době se družstvo pořádkové jednotky Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje vracelo z taktického výcviku na fotbalovém stadionu v Plzni, ze kterého se následně přešlo do ostré akce," potvrdila mluvčí policie Veronika Hokrová. 

 

Do terénu šli i další policisté. Společně pak doslova oblehli nádraží. "Ve spolupráci s dalšími plzeňskými policisty bylo provedeno na vlakovém nádraží v Plzni operativní rozdělení policistů tak, aby nemohlo dojít k útěku hledaného muže. Po příjezdu vlaku do stanice, a vystoupení cestujících, byla hledaná osoba v prostorách vlakového nádraží policisty bezprostředně po vystoupení omezena na osobní svobodě," pokračuje policejní mluvčí.

Muže policisté zadrželi. V pátrání byl proto, že se vyhýbal vězení. Tomu ovšem neušel. Z nádraží byl převezen na policii a následně rovnou do věznice.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24