QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policejní hlídky jsou v pohotovosti. Obsadí silnice i hřbitovy

28.10.2016 8:07

Už před posledním říjnovým víkendem policie nabádá k obezřetnosti v souvislosti s Památkou zesnulých. Zloději a vykradači aut jsou v pozoru! Policie dohlédne i na provoz.

FOTO_QAP_CZ (2)

Ačkoliv Památka zesnulých připadá až na začátek listopadu, řada lidí si takzvané "Dušičky" bude připomínat už o posledním říjnovém víkendu. Policie jako každý rok nabádá k obezřetnosti. Právě Památka zesnulých je tradičně velkým tahákem pro zloděje, kteří se zaměřují například na vykrádání aut.

Krom krádeží policie apeluje na pozornost i kvůli zvýšenému provozu na silnicích. Zen začíná sílit právě na konci října a situace bude pokračovat i v prvních dnech příštího měsíce.

"Na silnicích v této době houstne provoz a zvyšuje se nebezpečí vzniku dopravních nehod. Příčinou může být nejen začínající zimní počasí, ale i tak zvaní víkendoví řidiči. Z tohoto důvodu bude na silnicích našeho krajského města ze strany policie zvýšen dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu, kdy hlídky v případě potřeby budou na rizikových místech dopravu usměrňovat," říká mluvčí policie Hana Štefflová.

Policejní hlídky vyrazí i na hřbitovy a do jejich okolí kvůli nájezdům zlodějů a vykradačů aut. "Zde budou dohlížet nad samotnými pietními místy a vozy zde zaparkovanými, neboť toto podzimní období není každoročně spjato pouze s větším počtem dopravních nehod, ale i nárůstem případů krádeží. Na hřbitovy se totiž vypravují i zloději, kteří vykrádají nejen vozidla odstavená na parkovištích v okolí hřbitovů, ale neštítí se okrádat i návštěvníky hřbitovů přímo u hrobů," vysvětluje mluvčí policie.

V souvislosti s "Dušičkami" bude zvýšený dohled policie probíhat po celém Plzeňském kraji a to i v průběhu první poloviny listopadu.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24