QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policejní hlídky míří na silnice! Kontroly proběhnou na Plzeňsku i Domažlicku

28.03.2018 6:59

Policie spouští ve středu speciální dopravní akce hned na několika místech regionu. S hlídkami by měli počítat řidiči i v Plzni a okolí a také na Domažlicku.

FOTO_PČR

Policie v souvislosti s blížícími se svátky chystá řadu opatření (podrobnosti se dočtete zde). U silnic se hlídky objeví už během středy.

"Na vybraných komunikacích Plzeňského kraje, a to konkrétně na území Plzně – venkova, v Plzni a na Domažlicku, proběhne dopravně preventivní akce s názvem ´Řídím, piju nealko pivo´, která má za cíl zdůraznit řidičům motorových vozidel, že alkohol do silničního provozu nepatří," potvrdila mluvčí policie Pavla Burešová.

Spolu s policisty budou u silnic i promotéři Českého svazu pivovarů a sladoven a zástupci BESIPu. "V případě, že neprokáže dechová zkouška přítomnost alkoholu, dostanou od nás řidiči drobně dárky jako například nealkoholické pivo, jednorázový alkoholtester a podobně," dodává policejní mluvčí.

S kontrolami by měli řidiči počítat také v průběhu svátečních dnů. V terénu budou ale policisté i po Velikonocích. Hned od úterý 3. dubna se ve velkém objeví u škol. Probíhat bude akce "Zebra se Tebe nerozhlédne". "V blízkosti škol a přechodů pro chodce pak budou někteří žáci na území Plzeňského kraje potkávat v průběhu celého příštího pracovního týdne policisty, kteří budou dohlížet nad tím, zda děti dodržují hlavní zásady bezpečného chování v dopravě. I pro ty nejmenší máme připravené drobné dárky – zápisníčky, pexesa nebo omalovánky," uzavírá Pavla Burešová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24