QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policejní hlídky na kolech brázdí Třemošnou a okolím - FOTKY

17.09.2018 14:03

V Třemošné a jejím okolí jsou aktuálně k vidění policejní hlídky na kolech. Policisté se díky kolům dostanou i do míst, kam by s autem nemohli.

2
231

Policejní obvodní oddělení v Třemošné využívá kromě služebních vozidel také policejní kola. Hlídky jsou tak k vidění nejen v Třemošné, ale zejména v okolí. Díky kolům mají pod dohledem také oblasti, kde je špatně přístupný terén.

"Chceme, aby se lidé na Třemošensku cítili bezpečně, nechceme působit jen na protiprávní jednání, ale i preventivně,“ říká vedoucí obvodního oddělení Šárka Kabátová.

"Policisté jezdí na služebních jízdních bicyklech v policejním provedení s nápisy POLICIE ČR i s patřičným vybavením. Policistu cyklohlídky nemůže jen tak někdo přehlédnout, neboť je policista oblečen do žlutého reflexního dresu případně i vesty s nápisem POLICIE a samozřejmě má cyklistickou přilbu," dodává mluvčí policie Iveta Kořínková.

V případě potřeby se veřejnost na cyklohlídky může obrátit s případným dotazem nebo s žádostí o pomoc. Cyklohlídky policie mají za cíl také takzvaně mapovat celé teritorium, které mají na starost. Díky hlídce se například podařilo objevit i tábořiště bezdomovců, kteří se usídlili v lesním porostu. Bez kola by se tam policisté jen těžko dostali.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24