QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policejní hlídky obsadily silnice v Plzni. Zaměřily se i na přechody pro chodce

22.06.2017 7:59

Jen pár dnů po tragické nehodě, při které zemřely dvě děti po srážce s autem na přechodu pro chodce, spustila policie v Plzni kontroly, které se zaměřily i na chování řidičů u přechodů.

Kontroly na alkohol_QAP_foto (15)

Dopravně bezpečnostní akce se odehrála na několika místech v Plzni v pondělí. Teď policie zveřejnila výsledky a zároveň potvrdila, že obodbné kontroly budou následovat.

"Dopravní policisté se zejména zaměřili na chování chodců a cyklistů v silničním provozu, chování řidičů vůči chodcům zejména u přechodů pro chodce a dále na dodržování zákona o provozu na pozemních komunikacích," říká mluvčí policie Veronika Hokrová. K tragické nehodě na přechodu došlo v Plzni v sobotu na Rychtářce, kdy řidič srazil dva malé chlapce. Ti následně v nemocnici zemřeli, více zde. Při pondělní akci se ale policejní hlídky se soustředily i na pátrání po hledaných osobách nebo kradených autech.

Během několikahodinové akce padly pokuty za bezmála čtyři tisíce. Nejčastěji přitom museli zaplatit chodci. "V devíti případech policisté řešili přestupky u chodců a dva řidiči se provinili tím, že nedali přednost v jízdě. V dalším případě řidič nerespektoval dopravní značení, jeden řidič nepoužil za jízdy zádržný systém ve vozidle a v neposlední řadě policisté řešili jeden dopravní přestupek u řidiče, který za jízdy držel v ruce hovorové zařízení," shrnuje výsledky policejní mluvčí.

U přechodů pro chodce a samozřejmě i na dalších místech se hlídky objeví znovu poměrně brzy. A to i v souvislosti s blížícím se koncem školního roku a začátkem prázdnin. "Policisté budou i v dalších dnech v podobných dopravně bezpečnostních akcích pokračovat," uzavírá Veronika Hokrová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24