QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policejní honička na D5! Došlo i na střelbu a zátarasy na dálnici

26.04.2017 10:24

Dramatická policejní honička se strhla na dálnici D5. Policie pronásledovala mladého řidiče, který ujel z čerpací stanice u Rudné bez placení. Nezastavila ho ani střelba!

foto-qap-cz (49)

Policejní pronásledování se rozjelo v úterý v podvečer, kdy 21letý řidič natankoval na čerpací stanici u Rudné a bez placení pak ujel. Do jeho stíhání se pustila hlídka dálničních policistů ze Svojkovic. Zastavit se ho ale po marných pokusech podařilo až o zhruba sto kilometrů dál.

"Hlídka dálničního oddělení Svojkovice řidiče vyzvala k zastavení vozidla za použití výstražného světelného a zvukového znamení, kdy na to nereagoval a po úhybném manévru pokračoval dál v jízdě směrem na Rozvadov. Řidič dále na dálnici D5 v tunelu Valík nereagoval na dopravní značení zákaz vjezdu a odstavným pruhem objel stojící vozidla a pokračoval dál v jízdě," popisuje mluvčí policie Jan Koželuh s tím, že policie se dokonce snažila řidiče zastavit zátarasem z aut.

To se ale nepovedlo. "Hlídka policie dala řidiči znamení k zastavení vozidla, kdy řidič na to opakovaně nereagoval a přitom jel na policistu, který proti němu použil donucovací prostředek hrozbu namířenou střelnou zbraní a následně varovný výstřel. Řidič však na to nereagoval, a proto byl policista donucen uskočit na kamenný násep bezprostředně před tímto vozidlem, aby nedošlo k jejich vzájemnému střetu," pokračuje policejní mluvčí.

Zběsilou jízdu se podařilo ukončit až dálničním policistů z Ostrova u Stříbra na Tachovsku, kteří vytvořili zátaras z vozidel v celé šíři dálnice. Za použití donucovacích prostředků pak policisté řidiče zpacifikovali. Celý případ je dál v šetření, nicméně dechová zkouška i testy na drogy byly u mladíka negativní. Případem se dál zabývá kriminálka, která už zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě a obecné ohrožení.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24