Policejní honička ve Starém Plzenci! Policisté museli použít i zbraň - VIDEO

10.07.2018 8:46

V dramatickou honičku se proměnila běžná kontrola policejní hlídky ve Starém Plzenci. Ujíždět před nimi začalo osobní auto. Řidič na výzvy policistů nereagoval.

pronásledování

Před policisty ujížděl mladý cizinec poměrně dlouho, nakonec se dokonce rozhodl, že se jen tak nevzdá a na zasahující hlídku zaútočil.

"Policisté z plzeňského obvodního oddělení během své noční služby chtěli zkontrolovat vozidlo tovární značky VW Golf, které nemělo v pořádku technický stav. Policisté tak zapnuli výstražné rozhlasové zařízení spolu se znamením červené barvy STOP na svém vozidle. Řidič ovšem na toto nereagoval a snažil se hlídce ujet," popisuje mluvčí policie Hana Rubášová.

Policisté vozidlo pronásledovali až do slepé uličky v Luční ulici. "Zakročující policisté se opakovanými výzvami snažili řidiče přimět, aby ponechal svého protiprávního jednání, zastavil a vystoupil z vozu. Muž ovšem výzev nedbal, ohrozil policisty a tak policisté použili dle zákona donucovací prostředky," pokračuje policejní mluvčí. Čtyřiadvacetiletého cizince následně zadrželi. Teď už má na krku obvinění kvůli násilí proti úřední osobě. Hrozí mu až 6 let vězení.

 

VIDEO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24