QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

24.04.2024 19:58

Po třech letech se bude v Plzni hrát finále poháru!

Viktoria doma porazila Zlín 3:0

Policejní kontroly na silnicích v závěru prázdnin sílí

26.08.2016 7:01

S koncem prázdnin by řidiči měli stále častěji počítat se silničními kontrolami. V tomto týdnu se odehrálo hned několik akcí. Přinášíme podrobnosti!

Kontroly na alkohol_QAP_foto (15)

Policejní hlídky se v tomto týdnu objevily na Klatovsku a také na Domažlicku. Právě tam se rozjely kontroly ve středu odpoledne a nejvíc prohřešků zjistili policisté v oblasti dodržování rychlosti.

"Během akce zkontrolovali 111 vozidel, přičemž zjistili 23 přestupků. Dvaadvacet přestupků vyřešili na místě v blokovém řízení uložením blokových pokut v celkové částce 9 100 korun, jeden přestupek byl oznámen správnímu orgánu k projednání. V sedmi případech řidiči překročili nejvyšší povolenou rychlost, sedm řidičů nepoužilo za jízdy bezpečnostní pás, jeden přestupek byl zaevidován pro nebezpečné předjíždění a v jednom případě policisté zjistili nevyhovující technický stav vozidla," shrnuje výsledky mluvčí policie Dagmar Brožová.

V tomto týdnu obsadily silnice také hlídky na Klatovsku. Tam se pro změnu zaměřily na alkohol. Podrobnosti k akci najdete zde.

V závěru prázdnin a na začátku školního roku by řidiči měli počítat s přibýváním obdobných dopravně bezpečnostních akcí. Sílit by měly hlavně o posledním prázdninovém víkendu. V pohotovosti budou policisté i na začátku školního roku.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24