QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policejní kynologové mají nové, speciálně vybavené auto

24.02.2017 19:35

Vozidlo bude sloužit kynologům z Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje. Součástí výbavy jsou čtyři boxy pro služební psy.

předání_vozidla_kynologům

Automobil pro přepravu služebních psů má kromě standardní výbavy speciální oddělenou klimatizaci a nezávislé topení v zavazadlovém prostoru. Dovnitř se vejdou čtyři boxy pro služební psy. Vůz má dále magnetické polepy v barvách policie a výstražné rozhlasové zařízení.

"Náš vozový park se rozšířil o další vozidlo, které jsme pořídili díky příspěvku Plzeňského kraje, úzce spolupracujeme již několik let a vzhledem k tomu, že všichni máme jako prioritu bezpečnost občanů, tuto spolupráci vítáme,“ sdělil ředitel krajského ředitelství Pavel Krákora.  Plzeňský kraj na vozidlo přispěl jedním milionem korun.

Policisté v kraji mají 72 služebních psů. Loni kynologové našli drogy u 354 osob, zadrželi 150 pachatelů a zúčastnili se desítky pátracích akcí. Psovodi se podílí i na bezpečnostních opatřeních například při rizikových sportovních utkáních. 

Hejtmanství přispívá na nákup speciálního vybavení pro policisty pravidelně. Podpořilo například pořízení monitorovacího centra, kyanoakrylátové komory nebo přístroje Real Time, který umožní určit množství DNA ve zkoumaném vzorku.

FOTO: Plzeňský kraj

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24