QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policie dál šetří obří požár v Oselcích, útok žháře vyloučila - AKTUÁLNÍ FOTKY

30.01.2017 11:08

Policie rozjela vyšetřování rozsáhlého požáru domu v Oselcích na jižním Plzeňsku. Na místě pracují specialisté. Jak k požáru, který napáchal škody za dva milionu, došlo, není jasné.

4
41235

Požár stavení v Oselcích na jižním Plzeňsku postavil do pozoru hned desítku hasičských jednotek v neděli nad ránem. Podle všeho se požár na dům rozšířil z vedlejší kůlny. Co ale bylo jeho příčinou, zatím stále není jasné. Každopádně zásah žháře policie vyloučila.

"Dnes po skončení hasebních prací bylo provedeno ohledání místa požářiště. Nebylo zjištěno cizí zavinění, rovněž byla vyloučena technická závada. Přesná příčina požáru je předmětem dalšího šetření," potvrdila mluvčí policie Markéta Fialová v pondělí odpoledne. Místo požáru hlídali během celé neděle i dobrovolní hasiči a policie.

Nedělní požár byl z hlediska zásahu hasičů skutečně mimořádný a jeho likvidace byla extrémně náročná. "Kvůli nedostatečnému množství zdrojů vody na hašení si velitel zásahu vyžádal jednotky z celého druhého stupně. Jako posila vyjeli k požáru hasiči z Klatov a dobrovolné jednotky SDH okolních obcí - Lnáře, Myslív a Pačejov. O pomoc byli požádáni i hasiči z Jihočeského kraje ze stanice Blatná. Čerpací stanoviště hasiči vytvořili na dvou nedalekých rybnících a dále použili obecní hydrantovou síť. Vodu k požářišti dopravovali dálkově i kyvadlově," popisuje mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Hasiči nakonec dostali požár pod kontrolu po zhruba dvou hodinách. Kompletní likvidace ovšem trvala další hodiny. "Likvidaci velitel zásahu ohlásil krátce před šestou hodinou večer po více než patnáctihodinovém zásahu. Místní dobrovolní hasiči dalších 12 hodin drželi nad požářištěm dohled," dodává mluvčí krajských hasičů.

FOTO: www.pvatelier.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24