Policie dopadla fantoma Vejprnic! Ze sedmi bytovek se ztratily desítky bot

14.03.2017 12:59

Hodně kuriózní případ řešili policisté ve Vejprnicích u Plzně. Tamní domy obcházel muž se ženou a kradli boty. Rozhodně nešlo o žádné troškaře, zaútočili hned v několika ulicích.

Evakuace na Doubravce_QAP (2)

Zapeklitý případ řešili policisté z obvodního oddělení v Nýřanech od poloviny února. Tehdy se lidem v celkem sedmi bytovkách ve čtyřech ulicích ztratily desítky párů bot. Hodně netradiční případ se policii nakonec podařilo rozlousknout a zloděje dopadla. Pár bot ještě dokonce měli u sebe.

Na tři desítky párů bot se ztratily z domů v noci ze 13. na 14. února. Policie po několika týdnech dopadla muže se ženou, kteří mají mít "obří obuvnickou" krádež na svědomí.

"Z výslechů vyšlo najevo, že v uvedenou dobu chodili muž a žena po Vejprnicích na severním Plzeňsku a zkoušeli otevírat vstupní dveře do bytových domů. U celkem sedmi bytovek v ulicích Hornická, Dukelská, U Kovárny a Pionýrská byly dveře do společných prostor nezajištěné, a tak se podezřelí bez problémů dostali dovnitř. Postupně prošli domem a odcizili boty, které našli před dveřmi do jednotlivých bytů a v klidu zase odešli," popsala mluvčí policie Markéta Fialová.

Kromě bot zmizela také například vodítka na psy, která lidé nechali za dveřmi, nebo sportovní taška i plastový kyblík. Celkem povedený "pár" napáchal škodu za víc jak dvacet tisíc. "Nýřanští policisté tak mohli 28leté ženě z Teplicka a 29letému muži z Plzeňska předat záznam o sdělení podezření pro přečin krádeže ve formě spolupachatelství. U muže navíc zjistili, že se jedná o recidivistu, který byl již za obdobnou trestnou činnost v minulosti odsouzen Okresním soudem Plzeň-město," dodává policejní mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24