Policie dopadla partu dealerů pervitinu - FOTKY

18.08.2017 12:35

Policii se podařilo odhalit další partu dealerů, která cíleně zásobovala celou řadu narkomanů pervitinem. Soud je nicméně do vazby neposlal...

1
1243

Kriminalisté na Tachovsku odhalili čtveřici dealerů, kteří se soustředili na zásobování drogami několik míst regionu. Speciálně si ale vybrali jednu obec na Stříbrsku. Soud ovšem nevyslyšel přání kriminalistů, aby skončili ve vazbě, a tak je další vyšetřování vedeno na svobodě.

Konkrétně se jedná o dvě ženy ve věku 37 a 26 let a dva muže ve věku 32 a 30 let. "Kriminalisté zjistili, že mladší z mužů nejméně od počátku letošního roku distribuoval marihuanu a pervitin na různých místech tachovského okresu, avšak zejména v jedné obci na Stříbrsku, dvanácti ustanoveným odběratelům a minimálně dalším třem dosud neustanoveným osobám. Pervitin si opatřoval mimo jiné i od dvou ze zadržených – od 37leté ženy a 32letého muže. V době svého zadržení u sebe přechovával 3 plastové obaly s bílou krystalickou látkou o celkové hmotnosti 2 gramy, která při provedeném testu reagovala na metamfetamin, a obálku s obsahem suchého rostlinného materiálu o celkové hmotnosti 186 g, který při testu reagoval na marihuanu," říká mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Nejstarší ze zadržených, 37letá žena, pervitin pořizovala mimo jiné od zadržených 26leté ženy a 32letého muže. Pervitin a marihuanu pak dál prodávala minimálně od března loňského roku nejméně šesti osobám na různých místech tachovského okresu, stejně jako její "kolegaů se ale soustředila na jednu obec.

Další dvojice dealerů se pak zaměřovala také na Kladruby. "Kriminalisté dále zjistili, že 32letý zadržený muž s 26letou zadrženou společně organizovaně distribuovali pervitin nejčastěji v místě jejich bydliště v Kladrubech. Žena jej prodávala minimálně od počátku ledna letošního roku nejméně čtyřem osobám. Zadržený muž drogu prodával minimálně od srpna 2014 nejméně osmi osobám, distribuoval ji i v místě svého zaměstnání. Tato dvojice prodávala drogy i zbylým dvěma zadrženým, kteří ji distribuovali dál. V době zadržení měl u sebe dva plastové sáčky s obsahem bílé krystalické látky o celkovém obsahu 4 gramy, která při testech reagovala na metamfetamin," dodává policejní mluvčí.

Třem z obviněných hrozí až 5 let ve vězení, 26leté ženě dokonce 10 let. Kvůli drogám už totiž jednou odsouzená byla.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24