QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policie dopadla sériového vykradače aut. Řádil na Borech i v centru

11.01.2017 14:24

Plzeňští policisté dopadli muže ze severního Plzeňska, který si "přilepšoval" vykrádáním aut v Plzni. Do aut se dostával nekompromisně rozbitím skel. Z vězení přitom vyšel teprve před půl rokem.

Výsledek řádění vandala_foto_PČR (3)

Policistům se podařilo nasbírat důkazy proti 28letému muži v celkem třech případech. Dvakrát si vyhlédl auto na Borech, jednou v centru Plzně. Vozidla přitom během vloupání vůbec nešetřil.

Poprvé se muž vloupal do auta ve Dvořákově ulici na Borech na začátku října a to za bílého dne. "Pachatel si vyhlédl vozidlo tovární značky Škoda Fabia zaparkované na ulici Dvořákova a doneseným šroubovákem poškodil skleněnou výplň bočních dveří. Do vozidla vnikl a z něj odnesl notebook s brašnou v hodnotě čtyř tisíc korun," popisuje mluvčí policie Hana Štefflová.

Další "akci" pak rozjel o zhruba dva týdny později V Kollárově ulici, kde si vyhlédl zaparkovaný Mercedes. Šroubovákem opět rozbil sklo bočního okénka a z auta si nakonec odnesl kasírtašku se skoro patnácti stovkami.

"Poslední krádež vloupáním do vozu, ze které se zpovídá, se stala v pozdních odpoledních hodinách dne 6. listopadu v ulici Boettingerova. I tentokrát pachatel rozbil skleněnou výplň dveří vozu značky Škoda Octavia doneseným šroubovákem a z auta odnesl sportovní batoh s osobními doklady poškozeného, peněženkou se dvěma sty korunami a platební kartou," přidává poslední z případů policejní mluvčí.

Celkem tak má mladý muž na kontě škody za zhruba 20 tisíc. Krom jiného se navíc ukázalo, že už byl kvůli zlodějinám třikrát před soudem a naposledy z vězení vyšel teprve v červnu loňského roku.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24